ISO 22000 – HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points System)

We kennen ze allemaal, programma’s als de Keuringsdienst van Waarde en de Smaakpolitie. Hoe zeker bent u ervan dat uw bedrijf aan de wet- en regelgeving voldoet met betrekking tot voedselveiligheid? HACCP is nog steeds een integraal onderdeel van het voedselveiligheidssysteem. HACCP wordt gebruikt om bepaalde gevaren vast te stellen, bijv. biologische, chemische of natuurkundige eigenschappen die een negatief effect kunnen hebben op de voedselveiligheid. HACCP is geen garantie voor voedselveiligheid, het is geen zero-risico systeem; het is ontwikkeld om risico’s te verminderen en is als zodanig een risico management instrument.

ISO 22000 omvat zowel processen die de voedselveiligheid als kwaliteit waarborgen en daarmee ook het belang van de consumenten dienen doorkruisbesmetting, vergiftiging en gewoon slechte kwaliteit te voorkomen. Het is een instrument dat u helpt om uw reputatie van een betrouwbare leverancier van hoge kwaliteit voedselprodukten dat aan alle eisen voldoet, te leveren.

Wilt u meer informatie? Klik hier om door ons gebeld te worden