Home

Quadra - Begeleiding/advies naar ISO certificering

Quadra Consulting Netherlands BV implementeert al ruim 20 jaar een breed scala aan ISO Management Systemen. Quadra heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het opzetten van geïntegreerde managementsystemen voor elke mogelijke combinatie van bestaande internationale normen.

ISO certificering is voor zowel kleine als grote bedrijven binnen alle marktsegmenten. Ieder bedrijf heeft een eigen werkwijze, misschien zijn deze werkwijzen niet op papier vastgelegd maar wordt er wel volgens een bepaald systeem gewerkt. De ISO normen zijn een hulpmiddel om processen en structuren duidelijk vast te leggen. U bepaalt zelf hoe iets gedaan moet worden. De ISO norm is er om u te helpen WAT u moet vastleggen. Een aantal voordelen van een ISO systeem:

1. Verhogen van klanttevredenheid
2. Betrokkenheid medewerkers, dit heeft vaak positief effect op de werksfeer
3. Handvatten om met incidenten en afwijkingen om te gaan  
4. Identificeren en beheersen van bedrijfsbrede risico’s  
5. Het signaleren van problemen waardoor deze in de toekomst voorkomen kunnen worden
6. Dat een potentiële klant toch de voorkeur kan geven aan een gecertificeerde leverancier.

U wilt een praktisch (geïntegreerd) managementsysteem opzetten aansluitend op de bedrijfsactiviteiten zonder dat dit de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden in de weg staat. Dan bent u bij Quadra Consulting aan het juiste adres.

Wij hanteren een flexibele werkwijze met de agenda van uw bedrijf als uitgangspunt. Trajecten worden in nauw overleg met uw bedrijf opgezet en begeleid.

De nieuwe normen / High Level Structure (HLS) 
Sinds 2015 zijn de normen voor 9001 en 14001 volgens de HLS officiëel. In maart van dit jaar is de nieuwe versie van ISO 13485 uitgekomen. De HLS maakt het mogelijk om meerdere normen makkelijk te integreren (iets wat Quadra Consulting al jaren doet) Dit is omdat deze nieuwe management normen dezelfde hoofdstuk en paragraaf indeling hebben. Wat betekent dit nu voor u en hoe lang blijft uw oude certifcaat geldig? Certificaten afgegeven tegen ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004 zijn nog geldig tot 3 jaar na de officiële publicatiedatum (15 september 2015 voor ISO 9001 en ISO 14001 en 1 maart 2019 voor ISO 13485) van de nieuwe ISO-normen. Dat betekent dus dat u ruim voor deze datum aan de eisen uit de nieuwe normen moet voldoen.

Reviews

5/5

“In Quadra Consulting hebben we een betrouwbare partner gevonden die ons al jaren met raad en daad bijstaat.” Drs. A.A.O. [Andreas] Dekker