Wat is een ISO managementsyteem?

ISO certificering is voor zowel kleine als grote bedrijven binnen alle marktsegmenten. Ieder bedrijf heeft een eigen werkwijze, misschien zijn deze werkwijzen niet op papier vastgelegd, maar wordt er wel volgens een bepaald systeem gewerkt. De ISO normen zijn een hulpmiddel om processen en structuren duidelijk vast te leggen. U bepaalt zelf hoe iets gedaan moet worden. De ISO norm is er om u te helpen wat u moet vastleggen. U wilt een praktisch (geïntegreerd) managementsysteem opzetten aansluitend op de bedrijfsactiviteiten zonder dat dit de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden in de weg staat? Dan bent u bij Quadra Consulting aan het juiste adres. Ons motto is: ‘keep it simple!’

Wij hanteren een flexibele werkwijze met de agenda van uw bedrijf als uitgangspunt. Trajecten worden in nauw overleg met uw bedrijf opgezet en begeleid.

Waarom ISO?

Een ISO management systeem wordt regelmatig, ten onrechte, als gecompliceerd gezien. Men denkt dat het een “papieren tijger” is of dat er “dingen moeten van ISO en dat er veel moet veranderen binnen het bedrijf.” Het tegendeel is waar.

Hoe goed zijn momenteel de bedrijfsprocessen vastgelegd? Wat gebeurt er als een sleutelfiguur wegvalt? Zijn de rollen, taken en verantwoordelijkheden van alle medewerkers duidelijk? Hoe tevreden zijn jullie klanten en hoe ga je bijvoorbeeld om met feedback en klachten van klanten?

Door het opzetten van een ISO Management Systeem (en dat kan voor meerdere normen tegelijk) bereik je dat:

  • processen geoptimaliseerd worden
  • bewustzijn onder de medewerkers verhoogd wordt
  • structuren duidelijker worden
  • kosten worden bespaard omdat er efficiënter en effectiever gewerkt wordt
  • problemen tijdig gesignaleerd worden (verbetering en voorkomen van herhaling)
  • klanttevredenheid verhoogd wordt
  • je een stapje voor hebt op concurrenten die geen ISO hebben, vooral bij aanbestedingen
  • je betrouwbaar overkomt - positief bedrijfsimago
  • je voldoet aan de wensen en eisen van je stakeholders

Met een ISO certificaat laat je zien dat je een betrouwbare partner bent om zaken mee te doen. Het is niet alleen het behalen van het ‘felbegeerde certificaat’ aan de muur, na het behalen hiervan begint het: verbeteren!

Onze klanten

Word ook een van onze tevreden klanten: