ISO 37001 – Anti-Bribery Management System

Zowel de publieke als private sector hebben een grote interesse in het voorkomen van, identificeren van en reageren op corruptie, het voldoen aan anti-corruptie wetgeving. Als gevolg van de globalisering, worden steeds meer organisaties geconfronteerd met corruptie, hetzij op kleine of op grotere schaal.

ISO 3700 wordt vaak samen met ISO 9001 geïmplementeerd maar wat levert het op?

De World Bank schat dat jaarlijks meer dan US$ 1.5 triljoen betaald wordt aan omkoperij, met als gevolg:

  • verslechteren van politieke stabiliteit
  • hogere bedrijfskosten
  • toenemende armoede
  • hindernissen in de internationale handel
  • negatieve invloed op het moraal van de medewerkers

ISO 37001 is in 2016 voor het eerst gepubliceerd en wordt vaak samen met ISO 9001 geïmplementeerd, maar kan ook op zich zelf worden toegepast, indien gewenst. De HLS structuur is toegepast voor deze norm waardoor het eenvoudiger is om het systeem binnen de organisatie te integreren met andere managementsystemen. Organisaties hebben een verantwoordelijkheid om corruptie actief te bestrijden en vanuit leiderschap de betrokkenheid te tonen dat de bedrijfsvoering plaatsvindt in een werkomgeving die een cultuur uitstraalt van integriteit, transparantie, openheid en wettelijke compliance.

Zet de volgende stap in je organisatie

Address:

Oude Kerkweg 21, 1251 NX Laren

Telefoonummer:

0650670501

E-mail:

quadra@quadraconsulting.nl

Picture of testimonial author
T-Mobile Netherlands has recently been successfully certified for ISO/IEC 27001:2013. In a tremendous effort, the T-Mobile ISMS Team succeeded in a short time, to fulfil all requirements of the standard and this was only possible with the pragmatic and down to earth approach from our ISO advisors, Quadra Consulting, who enabled this success.
Rating: 5 stars
Picture of testimonial author
Operations Director OMG/Mailmedia: ‘Dankzij Quadra hebben we onze bedrijfsprocessen nog efficënter op elkaar kunnen afstemmen. Hierdoor konden en kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening doorlopend verbeteren.’
Rating: 4 stars
Operations Director OMG/Mailmedia

Dringende vragen?    Neem direct contact met ons op: