ISO 14001 – De internationale norm voor Milieumanagement

ISO 14001 geeft u praktische handvatten als u meer wil doen aan het milieu dan alleen de wet- en regelgeving. Met een ISO 14001 managementsysteem worden alleen de aspecten vastgelegd die belangrijk zijn voor uw organisatie. Het heeft invloed op het beheersen van het milieu maar moet geen nutteloze last zijn voor uw organisatie.

Voordelen van een milieumanagementsysteem

Met het implementeren, onderhouden en verbeteren van een milieumanagementsysteem worden milieuaspecten en effecten vastgelegd, een milieubeleid opgezet en een milieubeheersysteem geïmplementeerd die erop gericht is dat de milieuprestaties continue verbeteren en milieudoelstellingen behaald worden.

Voordelen van een milieumanagementsysteem:

  • Besparingen op grondstoffen en materialen
  • Winnen aanbestedingen
  • Goede milieubewustwording binnen de gehele organisatie
  • Beheersing van milieurisico’s als gevolg van de activiteiten binnen de organisatie
  • Betrouwbare milieubewuste partner
  • Vermindering van kosten van afvalmanagement
  • Nakomen verplichtingen
  • Werkzaamheden uitvoeren met aandacht voor het milieu

Uiteraard is het mogelijk om een ISO 14001 te combineren met ISO 9001 en/of ISO 45001 (gezond en veilig werken, voorheen OHSAS) en kunnen we u adviseren hoe te combineren met VCA en RI&E.

Wilt u hulp bij het implementeren en opzetten van een ISO 14001 systeem al dan niet geïntegreerd? Neem dan nu contact op met ons via 0650670501 of naomi@quadraconsulting.nl

Wij hanteren een pragmatische aanpak onder het mom: ‘keep it simple’ en passen ons aan uw agenda aan. Daarnaast blijven we u ondersteunen totdat certificering is behaald en zijn ook aanwezig bij de certificeringsaudit. Onder implementatietraject staat stap voor stap omschreven hoe wij te werk gaan.

Zet de volgende stap in je organisatie

Address:

Oude Kerkweg 21, 1251 NX Laren

Telefoonummer:

0650670501

E-mail:

quadra@quadraconsulting.nl

Picture of testimonial author
T-Mobile Netherlands has recently been successfully certified for ISO/IEC 27001:2013. In a tremendous effort, the T-Mobile ISMS Team succeeded in a short time, to fulfil all requirements of the standard and this was only possible with the pragmatic and down to earth approach from our ISO advisors, Quadra Consulting, who enabled this success.
Rating: 5 stars
Picture of testimonial author
Operations Director OMG/Mailmedia: ‘Dankzij Quadra hebben we onze bedrijfsprocessen nog efficënter op elkaar kunnen afstemmen. Hierdoor konden en kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening doorlopend verbeteren.’
Rating: 4 stars
Operations Director OMG/Mailmedia

Dringende vragen?    Neem direct contact met ons op: